IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Градус" създава консултативен съвет и подмладява съвета на директорите

Иван и Лука Ангелови ще се оттеглят от управителните органи

11:04 | 01.11.22 г.
Снимка: Градус АД
Снимка: Градус АД

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД планира да създаде консултативен съвет. Най-големите акционери в дружеството – братята Иван и Лука Ангелови, също така ще се оттеглят от управителните органи.

Това се посочва в съобщение на компанията, публикувано чрез БФБ-София.

В консултативния съвет се предвижда да влязат „професионалисти с безупречна репутация и богат професионален опит“, посочва се в съобщението.

Според дружеството този борд ще бъде професионален коректив на съвета на директорите и ще помогне на компанията да премине през икономическата несигурност. „С тези свои действия „Градус“ АД заявява готовността си за следване на утвърдените западноевропейски корпоративни практики, които гарантират финансова стабилност, ускорен растеж и защита на акционерите в дружеството“, посочват още от компанията.

Що се отнася до Иван и Лука Ангелови, те планират да предадат управлението на групата на „млади, образовани и мотивирани професионалисти“ и „опитни и доказани в корпоративния свят мениджъри“.

Пост в съвета на директорите ще получи синът на Иван Ангелов – Ангел Ангелов. В управителния орган ще бъде и Бистра Коцева, професионалист с дългогодишен опит в сферата на финансите и бизнес комуникациите, както и Георги Бабев, който в момента е независим член на съвета на директорите на дружеството.

Всички промени предстои да бъдат разгледани от съвета на директорите по инициатива на изпълнителния директор и ще бъдат предложени за гласуване на акционерите.

Свързани компании:

Градус АД(GR6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 01.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още