IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дронамикс" получава 2,5 млн. евро от Европейския съвет на иновациите

Съветът ще участва и в предстоящия кръг от финансиране серия А на компанията

12:15 | 24.11.22 г.
Снимка: Дронамикс Кепитъл АД
Снимка: Дронамикс Кепитъл АД

Компанията за товарни дронове „Дронамикс“ е получила 2,5 млн. евро по линия на програмата EIC Accelerator на Европейския съвет на иновациите (ЕСИ).

Асоциацията също така е заявила намерението си да подкрепи предстоящия кръг от финансиране серия А на „Дронамикс“, който се очаква да отключи следващата фаза на развитие на компанията, съобщават от дружеството.

Полученото финансиране ще бъде използвано за изграждането на първите дрон-портове в Европа, допълва се в съобщението.

„Дронамикс“ е първата в Европа лицензирана карго дрон-авиокомпания и първият стратегически партньор на IATA за дронове в световен мащаб.

„Дронамикс“ получи разрешение за карго полети в Европейския съюз през май т.г. Очакванията на компанията са да започне да осъществява търговски полети догодина.

Акциите на „Дронамикс Кепитъл“ - дружеството, което дава на инвеститорите достъп до регистрираната във Великобритания Dronamics Global, поскъпват три пъти спрямо нивата от първичното публично предлагане. Последните сделки са на нива от и малко над 3 лева на акция.

Свързани компании:

Дронамикс Кепитъл АД(DRON)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още