IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„ИмПулс I" подготвя създаването на нов инвестиционен инструмент

Дружеството ще увеличи капитала си, за да финансира новите си вложения

09:23 | 29.11.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„ИмПулс I“ АД ще се подготви за увеличение на капитала догодина. Това е станало ясно на проведена онлайн среща с инвеститори, която се е състояла миналата седмица.

От съобщение на компанията, публикувано на сайта x3news.com, и от публикувано видео със запис на срещата става ясно, че дружеството ще създаде нов инвестиционен инструмент „Имвенчър III“ за нови вложения, тъй като ресурсът на другите фондове е на привършване.

По-рано от компанията коментираха, че увеличението ще е тази година.

Компанията вероятно ще инвестира и в още едно или две нови дружества до края на годината.

Дружеството припомня, че през това тримесечие направи две инвестиции в нови за портфолиото си компании – вложи 100 хил. евро в производителя на козметика „Ноезис“ ЕООД чрез фонда „ИмВенчър II КДА“ и 307 хил. евро в „РеБенеФит“ ООД чрез същия фонд.

Компанията припомня също така, че успешно затвори рундове на финансиране в Promoto и „Болерон“. 

Средният годишен ръст на растящите компании в портфейла на „ИмПулс I“ за последните 3 години е 36%, а на стартъпите - 130% за период от 12 месеца, коментира един от създателите на платформата Николай Мартинов.

Той допълва, че към момента са събрани и всички приходи от дивиденти за годината както от публичните компании „Спиди“, „Телематик Интерактив България“, БФБ-София, „Алтерко“ и „Смарт Органик“, така и от превозвача „Дискордиа“.

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 29.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още