IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд с участието на "ИмПулс I" е вложил 100 хил. евро в "Трансметрикс"

Целият рунд за финансиране на фирмата, която предлага решение за ефективно използване на капацитета за превоз на транспортните компании, е за 2,5 млн. евро

09:51 | 23.02.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Инвестиционният фонд с участието на „ИмПулс I“ АД „ИмВенчър II КДА“ е участвал в рунд на финансиране на „Трансметрикс“ АД, съобщават от публичното дружество чрез сайта x3news.com.

Инвестицията на фонда е в размер на 100 хил. евро под формата на конвертируем заем.

Рундът е в общ размер от близо 2.5 млн. евро и се осъществява съвместно с фонда на Европейския съвет по иновации (European Innovation Council), настоящи акционери и ангели-инвеститори, допълва се в съобщението.

Набраният ресурс ще бъде използван за подпомагане на изследователската и развойна дейност на компанията, както и ще осигури средства за привличането на нови клиенти до следващия кръг на финансиране, допълва се в съобщението.

„Трансметрикс“ е разработчик на решение за ефективно използване на капацитета за превоз на транспортните компании. Софтуерната ѝ система използва силата на прогнозните анализи и изкуствения интелект, за да изчисли празното пространство в транспортните средства.

Продуктът е разработен в партньорство с компании от логистичния сектор, като DPD, Matson, Gebrüder Weiss и Kühne + Nagel.

Идеята за създаването на системата се ражда през 2012 г. по време на транспортна конференция. По това време основателите на компанията работят като консултанти в логистичната индустрия.

„Трансметрикс“ АД е основана през 2013 г. и през 2015 г. пуска първия си комерсиален продукт. Първият клиент на дружеството е DPD България. Вторият продукт – за оптимизиране на контейнерни, железопътни и други логистични операции с активи, излиза на пазара през 2018 г.

Екипът на компанията вече се състои от 40 висококвалифицирани служители, според информация на сайта ѝ.

Компанията е набрала 4 млн. евро венчър капитал. През 2019 г. дружеството е получило 1,67 млн. евро от програмата на Европейския съюз „Хоризонт 2020“.

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 23.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още