IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Монбат“ ще изплати 4 млн. лева на инвеститорите като дивидент за 2022 г.

Компанията разпределя цялата печалба за миналата година и допълва със средства от неразпределената печалба от минали години

12:06 | 25.05.23 г.
Снимка: Монбат
Снимка: Монбат

„Монбат“ АД ще изплати 4 млн. лева на инвеститорите като дивидент за 2022 г.

Това се вижда от поканата за общо събрание на акционерите на дружеството, публикувана на сайта x3news.com. Заседанието ще се състои на 29 юни в „Гранд Хотел София“, София.

Компанията ще разпредели цялата печалба за миналата година в размер на 1 219 498,73 лева и допълва с още 2 780 501,27 лева от неразпределената печалба до достигане на сумата от 4 млн. лева.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата.

Сумата на акция ще се уточни на по-късен етап заради обратно изкупените акции.

В последната година акциите на „Монбат“ поевтиняват с 20%, а пазарната оценка достига 171,6 млн. лева.

Дружеството наскоро съобщи, че консолидираните нетни приходи от продажби на групата нарастват с над 14% през първото тримесечие в сравнение с първото тримесечие на 2022 г. Подробният консолидиран отчет на компанията трябва да бъде публикуван скоро.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 25.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още