IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"ИмПулс I" се подготвя за сериозно увеличение на капитала

Акционерите на дружеството ще гласуват възможност за емитиране на варанти

12:52 | 24.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„ИмПулс I“ АД се подготвя за най-голямото увеличение на капитала от компаниите, търгувани на пазар beam на Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството планира да набере над 44 млн. лева, така че в следващите 5 години капиталът му да достигне 50 млн. лева. Увеличението ще се осъществи чрез варанти, става ясно от предложение за промени в устава на компанията, които ще бъдат обсъдени и гласувани на извънредно общо събрание на акционерите ѝ.

Заседанието е планирано да се състои на 21 ноември в София.

Акционерите ще гласуват и промяна на името на дружеството на „ИмПулс Растеж“ АД.

Общи условия по варантите

В устава на компанията се създава нова глава, свързана с варантите. Съветът на директорите има право да приема решения за издаване на една или повече емисии варанти. Всички издадени варанти се предвижда да се регистрират за търговия на пазар beam на БФБ-София.

В случай на прекратяване на регистрацията на пазар beam на емисия варанти дружеството е длъжно да изкупи обратно на всеки пожелал това варантите от съответната емисия, чиято регистрация е прекратена, предвижда се още в проектоустава.

Подобна възможност за изкупуване на варантите е предвидена и в случай на прекратяване на регистрация на пазар beam на емисията акции от клас „А“.

Оценката на стойността на варантите следва да се направи от регистрирано одиторско предприятие/лицензиран оценител по общоприети оценъчни методи.

Създава се и общо събрание на притежателите на варанти на „Импулс I“. При издадени повече от една емисия варанти притежателите на варанти вземат решения на общи събрания, отделни за съответните емисии, предвиждат промените в устава.

Общото събрание на притежателите на варанти може да заседава и да взема решения, ако на него присъстват или са представени притежатели на варанти, представляващи 50% от неупражнените варанти по съответната емисия, освен ако в условията на емисията е предвиден по-висок кворум.

В последната година акциите на „ИмПулс I“ поскъпват с близо 20%. Последните сделки са на цена от 1,24 лева на акция.

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 28.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още