IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Положителният импулс на Wall Street се охлажда на фона на новата порция отчети*

Акциите на Cisco поевтиняват с около 12%, след като компанията представи по-слаби от очакваното насоки за настоящото тримесечие и за цялата фискална година

17:49 | 16.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

По-голяма част от основните щатски борсови индекси започват сесията с понижения, а ноемврийското рали достига пауза, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита спад от 0,17 на сто до 34 931,32 пункта.

Широкият измерител S&P 500 напредва с 0,04 на сто до 4504,58 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 0,04% до 14 098,09 пункта.

Акциите на Cisco Systems поевтиняват с около 12%, след като компанията представи по-слаби от очакваното насоки за настоящото тримесечие и за цялата фискална година. Цената на книжата на Palo Alto Networks междувременно се понижава с около 7 на сто, тъй като фирмата за киберсигурност разочарова анализаторите със своите перспективи.

При гиганта в търговията на дребно Walmart акциите поевтиняват с над 7%, след като компанията понижи оценките си за годишната печалба. Книжата на Macy’s поскъпват с приблизително 11%, тъй като компанията надмина пазарните прогнози с отчета си.

Новите данни за цените по вноса показват спад от 0,8% за октомври, което е повече от очакваното понижение от 0,3% от анкетирани от Dow Jones икономисти. Това, съчетано с увеличените седмични молби за компенсации при безработица, са предхождани от ключовите доклади за инфлацията от началото на седмицата, които показват, че потребителските цени се охлаждат.

Пазарите реагираха и на визитата на китайския държавен глава Си Дзинпин в САЩ. Президентът на най-голямата азиатска икономика заяви, че веднъж отворена вратата на китайско-американските отношения няма да бъде никога затворена. Той се срещна с американския си колега Джо Байдън, като малко след това Си посочи, че отношенията между двете най-големите икономики в света ще продължат да се развиват.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 16 ноември. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 16 ноември.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 4,445% и 4,617 на сто.

Доларовият индекс отчита спад от 0,32% до 104,06 пункта.

Петролните цени падат с над 3%, тъй като запасите от суров петрол в САЩ нараснаха, докато рафинирането в Китай се забавя. Цената на West Texas Intermediate се понижава с 2,55 долара, или с 3,33%, до 74,11 долара за барел, докато фючърсите върху Брент поевтиняха с 2,54 долара, или с 3,13 на сто, до 78,64 долара за барел.

Запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 3,6 милиона барела миналата седмица. Производството остава непроменено на рекордните 13,2 милиона барела на ден.

В Китай темпът на рафиниране намаля на фона на отслабването на промишленото търсене, съобщи по-рано Ройтерс. Дебитът се равнява на 15,05 млн. барела на ден, забавяйки се спрямо рекорда от септември от 15,48 млн. барела.

*Информацията е актуална към 17:38 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 16.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още