IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "ИмПулс I" одобриха увеличение на капитала до 50 млн. лв. за 5 години

Дружеството ще може да издава варанти, за да постигне тази цел

10:43 | 08.12.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „ИмПулс I“ АД са одобрили увеличение на капитала и издаване на варанти на извънредно общо събрание, което се е състояло на 5 декември (втората обявена дата, след като на първата – 21 ноември, не е имало кворум).

Общото събрание е гласувало необходимите промени в устава за издаването и упражняването на варантите.

Одобрена е и промяна на името на компанията от „ИмПулс I“ на „ИмПулс Растеж“ АД. Протоколът от заседанието е публикуван на сайта x3news.com.

Цел за увеличение на капитала

В петгодишен срок след вписването на приетите промени в устава съветът на директорите има право да взема решения за увеличаване на капитала на компанията до 50 млн. лева, т.е. с почти 44 млн. лева. В тази връзка ръководството на дружеството може да издава варанти, а издаването и упражняването им се регламентира в нова глава от устава.

Варанти, издадени от „ИмПулс I“, се предвижда да се търгуват на БФБ-София. В случай на прекратяване на регистрацията на пазар beam на емисия варанти дружеството е длъжно да изкупи обратно на всеки пожелал това варантите от съответната емисия, чиято регистрация е прекратена, посочва се още в текстовете. Възможност за изкупуване на варантите е предвидена и в случай на прекратяване на регистрация на пазар beam на емисията акции от клас „А“.

Създава се и общо събрание на притежателите на варанти на „Импулс I“. При издадени повече от една емисия варанти притежателите на варанти вземат решения на общи събрания, отделни за съответните емисии, предвиждат промените в устава.

В последната година акциите на „ИмПулс I“ поскъпват с 20%.

Наскоро компанията отчете почти 1 млн. лева нетна печалба от разпореждане и промени в справедливата стойност на финансови активи, отчитани през печалбата и загубата.

По предварителни данни към края на септември общата стойност на активите на дружеството възлиза на 7,39 млн. лева. От тях 6,991 млн. лева представляват финансови активи, отчитани по справедлива стойност през печалбата и загубата, и 477 хил. лева са парични средства.

Компанията притежава дялове в публичните компании „Бианор Холдинг“, БФБ-София, „Телематик Интерактив България“, „Смарт Органик“, „Спиди“, „Шелли груп“, „Биодит“. Чрез фондовете си „Имвенчър I КДА“ и „ИмВенчър II КДА“ компанията има вложения и в технологичната компания „А4Е“, застрахователната компания „Болерон“, софтуерната компания „Биосийк“, транспортната „Дискордиа“, компанията за водородни решения „Грийн Иновейшън“, Excitel Group, „Обединени търговски обекти“, козметичната компания „Ноезис“ и други.

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 08.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още