IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Системна грешка засегна хиляди сделки на борсата Nasdaq

Заради грешката някои от сделките са били отменени

07:51 | 14.12.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американската фондова борса Nasdaq Inc. е била засегната в сряда от системна грешка, която е повлияла на хиляди поръчки за сделки с акции и е довела до отмяната на някои от тях, предаде Bloomberg, като се позовава на анонимни източници, запознати с въпроса.

Борсовият оператор е съобщил на участниците на пазара, че разследва проблем с въвеждането на поръчки, който е причинил неточности и забавяния, твърдят източниците.

Според тяхната информация е бил засегнат електронният комуникационен канал на Nasdaq, който обработва съобщенията за обмен на финансова информация, или така наречените "FIX" съобщения.

Инцидентът, започнал около 14:30 ч. нюйоркско време, включва "определени портове за въвеждане на поръчки FIX/RASH", посочват от Nasdaq в изявление по електронната поща, в което не се уточнява причината.

"Работим за постигане на бързо решение, за да предоставим правилните отчети за изпълнение", се казва в него. Засегнатите портове за въвеждане на поръчки са останали затворени до края на деня. "Затварянето беше завършено и всички останали пазари работят нормално", добавят от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още