IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът владее Wall Street на фона на надеждите за облекчаване на политиката на Фед*

Акциите на Apple поскъпват леко с 0,18%, въпреки че компанията обяви, че спира продажбите на най-новите версии на своя умен часовник в САЩ

17:55 | 19.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват търговията с ръстове, водени от акциите на компанията за соларна енергия Enphase Energy и търговецът на потребителски стоки с фокус върху здравето Kenvue, които поскъпват с по над 4%, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,39% до 37 452,20 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,33% до 4756,40 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва повишение от 0,38% до 14 962,03 пункта.

Акциите на Apple поскъпват леко с 0,18%, въпреки че компанията обяви по-рано, че спира продажбите на най-новите версии на своя умен часовник в САЩ заради патентен спор. Продажбите на Apple Watch Series 9 и Ultra 2 ще бъдат спрени в онлайн магазина на компанията от 21 декември, както и във всичките ѝ физически магазини за продажба на дребно от 24 декември.

Цената на книжата на Alphabet, компанията майка на Google, расте с над 0,5%, след като стана ясно, че дружеството ще плати 700 млн. долара и ще промени политиките си за Google Play, за да уреди искове в САЩ, свързани с това, че магазинът ѝ за приложения незаконно доминира пазара на мобилни приложения за Android.

Акциите на Wall Street се радват на рали напоследък, подхранвано от надеждите сред инвеститорите относно предстоящото разхлабване на паричната политика от страна на Федералния резерв на САЩ, който сигнализира на последното си заседание, че може да предприеме понижение на лихвите в някакъв момент през новата година.

„Пазарите празнуват в момента, не само дезинфлацията, но и сценария за меко кацане“, коментира Емили Роланд, старши инвестиционен стратег в John Hancock Investment Management.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 19 декември. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 19 декември.

И трите основни индекса са напът да завършат декември с ръстове. S&P 500 засега е напред с около 4%, докато Dow и Nasdaq отчита ръстове от съответно 3,9% и 5,1 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 3,903% и 4,012 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкуренти валути, отчита спад от 0,41% до 102,14 пункта.

На петролните пазар цената на международния бенчмарк сорт Брент се повишава с 0,91% до 78,66 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпват с 0,7 на сто до 72,98 долара за барел.

Цената на златото расте с 0,8% до 2056,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 19.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още