IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на „Софарма билдингс“ и „Лавена“ се местят за търговия на основен пазар на БФБ

Решението на съвета на директорите на борсата влиза в сила на 22 януари 2024 г.

17:59 | 18.01.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Съветът на директорите на Българската фондова борса (БФБ) премества от алтернативен пазар на основен пазар, сегмент „Стандарт“, акциите на „Софарма билдингс“ АДСИЦ и „Лавена“ АД.

Това става с решение на ръководството на БФБ, като влиза в сила на 22 януари 2024 г., понеделник, става ясно от съобщения, публикувани на сайта на оператора.

И двете акции ще бъдат наблюдавани за период от шест месеца, за да се оцени дали изпълняват критериите за активност на търговията, за да се търгуват на основен пазар.

„Софарма билдингс“ АДСИЦ стана част от индекса на дружествата със специална инвестиционна цел BGREIT през септември 2023 г. Дружеството увеличи капитала си, придоби терените на бившата база на „Унифарм“ в кв. „Дървеница“ в София и в момента на мястото на старите сгради се строи жилищен комплекс.

В последната година акциите на „Софарма билдингс“ поскъпват с над 477%, а пазарната капитализация на дружеството достига почти 59,3 млн. лева.

В последната година акциите на „Лавена“ поевтиняват с близо 37%, а пазарната капитализация е почти 17,4 млн. лева.

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Свързани компании:

Софарма билдингс АДСИЦ(SFB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 18.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още