IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата: „Доверие Обединен Холдинг“

Дружеството стартира първично публично предлагане на облигации тази седмица

10:00 | 04.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

„Доверие Обединен Холдинг“ АД е акция на седмицата на Investor.bg.

Акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпнаха с близо 2% тази седмица и с над 5% в последния месец, след като дружеството стартира първично публично предлагане на конвертируеми облигации и обяви, че на 22 февруари ще се проведе общо събрание на акционерите на молдовската банка Moldindconbank за разпределяне на дивидент. Групата е мажоритарен акционер в банката чрез дъщерното си дружество „Доверие-Инвест“ ЕАД.

В края на миналата седмица Комисията за финансов надзор одобри проспекта за предлагането на емисията конвертируеми облигации на холдинга.

Емисията е в размер до 200 000 броя поименни, безналични, лихвоносни, необезпечени, свободнопрехвърляеми, конвертируеми облигации с номинална и емисионна стойност на една облигация 100 лева.

Лихвеният процент е плаващ и се определя от 6-месечния EURIBOR, увеличен с надбавка от 2% годишно, но общо не по-малко от 2% и не повече от 6% годишно. Лихвата се предвижда да се изплаща на 6 месеца.

Матуритетът на облигациите е 5 години, считано от датата на издаване на емисията.

На падежа на облигациите всеки облигационер ще има право вместо изплащане на притежаваните от него облигации да ги замени за такъв брой акции, отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение. Една облигация ще може да се конвертира в 10 акции, като конверсионното съотношение и конверсионната цена могат да бъдат актуализирани при условията, описани в проспекта.

Целта на облигационния заем е набиране на средства, които ще бъдат използвани за преструктуриране на дълга в групата на „Доверие Обединен Холдинг“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 04.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още