IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Доверие ОХ“ ще получи близо 23,6 млн. лева дивидент от молдовската банка

Дивидентът е от печалбата на кредитора за 2022 г. и ще бъде гласуван на извънредно общо събрание на акционерите на 22 февруари

08:30 | 13.02.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Доверие Обединен Холдинг“ АД ще получи почти дивидент от 235,8 млн. молдовски леи, или близо 23,6 млн. лева, от молдовската банка Moldindconbank, става ясно от съобщение на холдинга, публикувано чрез БФБ-София.

Дъщерното дружество на групата „Доверие – Инвест“ ЕАД държи 78,21% от капитала на банката, която е втората по големина в Молдова.

В началото на февруари 2024 г. „Доверие Обединен Холдинг“ обяви, че банката свиква извънредно общо събрание на акционерите на 22 февруари. Единствената точка за обсъждане и гласуване в програмата е разпределянето на дивидент от годишната печалба на кредитора за 2022 г.

Българското дружество е получило материалите за заседанието на 12 февруари (понеделник). В тях се посочва, че на акционерите ще бъдат изплатени по 60,68 молдовски леи на акция, или по малко над 6 лева. Общата сума за разпределяне е в размер на малко над 300 млн. молдовски леи.

Акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпват с над 13%, а пазарната капитализация на дружеството възлиза на над 192,2 млн. лева.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 13.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още