IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones затвори своята най-лоша седмица от октомври 2023 г.

Златото продължава да записва рекорди в очакване на действията на Федералния резерв

23:36 | 08.03.24 г. 4
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на борсовата търговия отвъд Окена затвориха на червена територия в края на седмицата, белязана от изнервена търговия, пише CNBC. Акциите на Nvidia, която в последните седмици летеше, сега поевтиняха с 5,5% до 875,28 долара за брой. Въпреки този спад, книжата записват ръст от 6% за седмицата и пазарната капитализация на компанията вече надхвърля 1 трилион долара.

Dow Jones започна позитивно седмицата, но в последната сесия загуби 0,18% до 28 722,29 пункта. Това представлява понижение от 0,93% за седмицата, което е най-лошото представяне на индекса от октомври 2023 година.

Широкият S&P500 достигна до ниво от 5123,69 пункта, което е понижение от 0,65%. За седмицата стойността на индекса остава почти без промяна, но ако беше на зелена територия, би записал 17 седмица с повшение на стойността за последните 19. Такава серия индексът е записал за последно през 1964 година.

Технологичният Nasdaq отчете спад от 1,16% до 16 085,11 пункта.  За седмицата понижението е от 1,17 на сто, изчислява още  CNBC.

Блокирането на работата на петролопровода Keystone в Северна Америка не успя да ръзтърси петролните пазари, пише Bloomberg. От началото на годината суровината на световните пазари се търгува в тесни рамки, а през тази седмица волатилността беше още по-ограничена, посочва още агенцията. Намалените доставки на ОПЕК+ и напрежението в Червено море бяха балансирани от проблемите с възстановяването на китайската икономика и увеличените добиви на страните извън САЩ.

Така американският лек суров петрол (WTI) затвори седмицата на ниво от 78,02 долара за барел, което е спад от 1,32% спрямо предходната седмица. Европейският "Брент" се търгуваше за 82,08 долара за барел в края на търговската сесия, което е спад от 1,2 на  сто.

На валутните пазари стойността на еврото достигна 1,0938 долара за брой. Един британски паунд се размеяня за 1,2853 долара.

Цената на златото за кратко прехвърли нивото от 2192 долара за тройунция, след  като беше разпространен докладът за състоянието на трудовия пазар на САЩ. Анализаторите ги разчетоха като сигнал, че Федералният резерв скоро ще започне да намалява лихвите в САЩ.  В края на сесията ценният метал записа ръст от 0,9% до 2185,50 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 08.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 2
sssaaa
преди 1 месец
До: evlogi, а някога тук не беше така. Имаше изключителни редактори, а сега са само евроатлантически заплатаджии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
evlogi
преди 1 месец
Пазарната капитализация на Nvidia отдавна мина 2 трилиона $, *** според инвестора вече надхвърляла 1 трилион.Добре, че никой не ви чете насериозно и не взема решения на база писанията тука...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Гошогошев
преди 1 месец
Е нова ще отвори ,няма никакъв проблем Не се безпокойте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още