IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е в застой в очакване на сигнал от Федералния резерв*

Петролът поевтинява с почти 2%

17:22 | 20.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на фондовата търговия в САЩ започват сесията в сряда с минимални изменения в очакване на решението за лихвите на Федералния резерв, пише CNBC. Прогнозите са, че лихвите ще останат без промяна, но пазарите очакват сигнали за следващите стъпки на институцията.

Индексът Dow Jones се увеличава с 0,16% до 39 156,40 пункта, а широкият S&P 500 добавя 0,06% до 5181,48 пункта. Показателят Nasdaq, в чийто състав преобладават технологични компании, е на червена територия на фона на известна слабост на акциите в технологичния сектор. Индексът губи 0,01% от стойността си до 16 164,67 пункта.

Сред големите печеливши днес е веригата ресторанти за мексиканска храна Chipotle Mexican Grill, която обяви сплит на акциите си при съотношение 50 към 1. Това води до поскъпване на книжата с почти 7% и за кратко цената им премина рекордните 3000 долара за брой.

Цената на петрола обърна тенденцията от последните дни и намалява с почти 2% в очакване на решението на Фед. Преди дни пазарите реагираха на намалените доставки на петрол от Ирак и Саудитска Арабия, както и на обнадеждаващите новини за съживяването на китайската икономика през февруари. В допълнение и инвеститорите бяха притеснени от атаките с дронове по руски рафинерии и цената на суровината се повиши до най-високото си ново от месеци

Сега обаче очакванията са, че руският петрол, който не може да бъде преработен в рафинериите заради разрушенията, ще излезе на пазара и това успокои малко търговията. Американският лек суров петрол (WTI) се търгува за 81,89 долара, а европейският сорт Брент достига до 86 долара за барел.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,0849 долара. Търговията с британския паунд се извършва при 1,2705 долара за брой.

Златото се търгува с минимални изменения на фона на силния долар и очакванията, че Фед ще запази без промяна лихвата в САЩ. Търговията се извършва при цена от 2160,20 долара за тройунция, или ръст от 0,02%.

* Информацията е актуална към 17:10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 20.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още