IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните индекси на Wall Street се насочват към месечни и тримесечни ръстове*

Акциите Merck поскъпват с близо 5%, след като американската Администрация за храните и лекарствата одобри нейното лекарство за лечение на белодробни заболявания

17:12 | 27.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски индекси започват с ръстове сесията, възстановявайки се от пониженията от предишния ден, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,65% до 39 536,08 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,34% до 5221,45 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite прибави 0,05% към стойността си, покачвайки се до равнище от 16 323,48 пункта.

Двете най-добре представящи се акции в рамките на S&P 500 включват Cintas, чиито книжа поскъпват с близо 8 на сто на фона на силния финансов отчет. Междувременно цената на акциите на Merck се повишава с близо 5 на сто, достигайки нов рекорден връх, след като американската Администрация за храните и лекарствата одобри нейното лекарство за лечение на белодробни заболявания, свързани с артериалното високо налягане.

Към момента S&P 500 се насочва към месечен ръст от 2,1%, докато за тримесечието той е напред с 9,1 на сто. Nasdaq държи курс към 1,4-процентно месечно увеличение и 8,7% ръст за тримесечието. При Dow месечното увеличение достига 0,7%, а тримесечното – 4,2 на сто.

По-късно през седмицата инвеститорите ще получат новите данни за безработицата, брутния вътрешен продукт и потребителските настроения. Въпреки че пазарът е затворен на Разпети петък, вниманието ще бъде насочено към публикациите, свързани с личните доходи, потребителските разходи и личните потребителски разходи, които се очакват да бъдат публикувани сутринта.

Акции на Coinbase поевтиняват с повече от 2%, след като съдия постанови, че Комисията по ценните книжа и борсите се е съгласила, че компанията за криптоуслуги работи като борса съгласно федералния закон за ценните книжа.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 март. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 27 март.

Цената на книжата на GameStop се срина с над 14 на сто, след като търговецът на видеоигри отчете рязък спад на приходите за четвъртото тримесечие.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 4,21% и 4,377 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкуренти валути, напредва с 0,06% до 104,35 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижава с 0,24 на сто до 86,04 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поевтиняват с 0,20 на сто до 81,46 долара за барел.

Цената на златото нараства с 0,5% до 2189,90 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 27.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още