IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 отчете четвърта поредна сесия на спад, докато акциите на Nvidia изтриха над 3%

Във фокуса на пазарите попадна и последната Бежова книга на Федералния резерв

23:15 | 17.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията с понижения, като S&P 500 записа четвърта поредна сесия на спад на фона на поевтиняването на акциите на производителите на чипове, включително на Nvidia, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа спад от 0,12 на сто до 37 752,52 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,58 на сто до 5022,20 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете понижение от 1,15 на сто до 15 683,37 пункта. Това беше четвърта поредна сесия на спад и за този индекс.

Трейдърите реагираха на информацията от Бежовата книга на Федералния резерв на САЩ, която беше публикувана малко преди края на сесията. Според централната банка американската икономика се е „разширила леко“ от края на февруари, като бизнесът съобщава за по-големи трудности при прехвърлянето на по-високите разходи.

„Потребителските разходи са се увеличили леко, но докладите са доста смесени в различните области и категории разходи“, става ясно от анализа, публикуван в сряда. „Няколко доклада споменават за слабост в дискреционните разходи, тъй като чувствителността на потребителите към цените остава висока“.

Ден по-рано гуверньорът на Фед Джером Пауъл заяви, че икономиката на САЩ, макар и силна, не показва признаци за връщане на инфлацията към целта на централната банка, намеквайки, че понижения на лихвите са малко вероятни в скоро време.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 17 април. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 17 април.

„Най-скорошните данни показват стабилен ръст и продължаваща сила на трудовия пазар, но също и липса на по-голям напредък от началото на годината към връщането на инфлацията до целта ни от 2%“, заяви Пауъл.

Междувременно акциите на Nvidia поевтиняха с 3,36 на сто, докато тези на Broadcom, AMD и Intel изтриха съответно 2,88%, 5,05% и 1,34 на сто от стойността си.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 4,581% и 4,698 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, записа спад от 0,29 на сто до 105,95 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижи с 2,92% до 87,39 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиняха с 3,05% до 82,76 долара за барел.

Цената на златото от друга страна се повиши с 1% до 2407,8 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 17.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още