IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Агрия Груп Холдинг" ще изплати 680 хил. лева дивидент на акционерите

Общото събрание е насрочено на 27 юни във Варна

12:21 | 23.05.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

„Агрия Груп Холдинг“ АД ще изплати на акционерите общо 680 хил. лева дивидент от печалбата за 2023 г., или по 0,1 лева на акция бруто.

Дивидентът ще бъде гласуван на общо събрание на акционерите, насрочено на 27 юни във Варна. Поканата и материалите са публикувани на сайта x3news.com.

Дружеството реализира над 8,8 млн. лева печалба през 2023 г., но значителна част от нея се формира от преоценки.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент към 14-ия ден след датата на общото събрание.

В последната година акциите на „Агрия Груп Холдинг“ поскъпват с над 4%, а пазарната капитализация е малко под 160 млн. лева.

Акциите достигнаха цена от 23,5 лева в сесията на 22 май, което е близо до най-високата стойност в последната година от 25,2 лева, достигната в края на юни 2023 г.

Книжата на компанията се оттласнаха и се насочиха към растеж, след като намериха подкрепа в динамиката на цените на зърното на световните борси. Пшеницата поскъпва заради засушаването в Русия – водещ световен износител, което нанесе щети на реколтата.

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 23.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още