IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse с нови промени в топ мениджмънта в опит да възстанови репутацията си

Швейцарската банка избра нов финансов директор, както и нов оперативен директор

09:12 | 22.08.22 г.
Снимка: Архив Ройтерс
Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарската банка Credit Suisse обяви ново разместване в топ мениджмънта, след като Улрих Кьорнер зае поста главен изпълнителен директор миналия месец. В понеделник кредиторът заяви, че Диксит Джоши ще бъде главен финансов директор от 1 октомври, а Франческа Макдона – главен оперативен директор на групата от 19 септември, съобщава Ройтерс.

Освен това швейцарската банка посочи Майкъл Дж. Ронгети за изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на подразделението за управление на активи и каза в изявление, че и тримата ще отговарят пред Кьорнер.

Франческо де Ферари, който остава ръководител на отдела за управление на благосъстоянието, ще бъде главен изпълнителен директор за Европа, Близкия изток и Африка, след като заема тази роля временно от януари насам, заяви банката.

Втората по големина банка в Швейцария се опитва да се възстанови след серия от скандали и загуби. Очаква се новият главен изпълнителен директор на групата Улрих Кьорнер да намали инвестиционното банкиране и да свие разходите.

Инвестиционното банкиране на Credit Suisse отчете загуба преди данъците от 1,12 млрд. франка (1,17 млрд. долара) през второто тримесечие и се очаква да изгуби още пари през настоящото тримесечие.

Джоши се присъединява към Credit Suisse от Deutsche Bank, където бе главен счетоводител на групата през последните пет години. Той заменя Дейвид Матърс, който се оттегля, както бе обявено по-рано.

Макдона, за която бе обявено по-рано, че ще бъде главен изпълнителен директор за Европа, Близкия изток и Африка, в ролята си на главен оперативен директор ще подкрепя Кьорнер в ускоряването и стратегическото развитие на групата, включително трансформиране на оперативната дейност и разходите, заяви банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още