IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са изискванията за онлайн кредит

Когато кандидатствате за кредити онлайн, е необходимо да се запознаете предварително с условията за одобрение

09:25 | 13.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: unsplash.com
Снимка: unsplash.com

Когато кандидатствате за кредити онлайн, е необходимо да се запознаете предварително с условията за одобрение. Ще трябва да имате определена възраст, за да кандидатствате, както и да отговаряте на определени изисквания по отношение на лихвен процент и време за изплащане. Независимо, че изискванията може да варират при различните кредитори, в днешната статия ще ви дадем няколко насоки какво трябва да имате предвид.

Минимална възраст за кандидатстване за кредит

Минималната възраст за кандидатстване за кредити онлайн е 18 години. Макар в България минималната възраст за започване на работа да е 16 години, всъщност е доста трудно дори и работещ непълнолетен да получи бърз заем. 

И все пак, в зависимост от нуждите и с някои допълнителни изисквания, като гарант или някакъв вид обезпечение, в единични случаи непълнолетен може да получи кредит, но това не е често срещана практика.

Снимка: unsplash.com Снимка: unsplash.com

Лихвен процент

Независимо дали искате да вземете назаем малко пари, или просто се опитвате да намерите по-добра сделка за текущата си ипотека, ще се радвате да знаете, че можете да намерите множество онлайн кредитори, които ще ви осигурят доста добри условия. Преди да кандидатствате за заем, преценете бюджета и нуждите си, за да определите най-подходящия. Трябва да имате предвид, че някои кредитори начисляват такси за първоначално плащане и неустойки за предплащане. В допълнение към тези такси трябва да имате предвид и цената на самия заем. Когато обмисляте разходите за заемане на пари, имайте предвид, че трябва да сте в състояние да извършвате плащанията си навреме, в противен случай може да се сблъскате с голяма такса за закъснение или още по-лошо - възбрана.

Време за изплащане

Получаването на онлайн заем може да бъде много полезно, когато имате нужда от бързи пари. Има много кредитори, които ще ви дадат бързо решение и могат да изпратят пари по сметката ви в същия ден, в който кандидатствате.

Ако искате да извлечете максимума от заема си, не забравяйте да сравните лихвите от различни кредитори. Можете също така да проверите онлайн отзивите, за да видите какъв вид обслужване на клиенти можете да очаквате.

Снимка: unsplash.com Снимка: unsplash.com

Когато получите личен заем, изплащането на парите може да отнеме няколко дни. Това време зависи от кредитора и финансовата институция. Някои кредитори ще депозират средствата директно в банковата ви сметка, докато други ще ви изпратят чек по пощата.

Изисквания за заем до заплата

Заемите до заплата са бърз начин да получите пари, когато имате нужда от тях. Може да се използва за ремонт на колата ви, неочаквана нужда от ремонт у дома или плащане на други разходи. Обикновено те се изплащат за няколко седмици. Трябва обаче да разгледате други опции, преди да кандидатствате за такава.

За да кандидатствате за кредит до заплата, трябва да отговаряте на определени изисквания. По принцип трябва да сте навършили 18 години, да можете да покажете доказателство за редовен месечен доход и да имате банкова сметка. Ще ви е необходим и валиден документ за самоличност.

В повечето случаи можете да сте одобрен за заем до заплата само за няколко минути. Много кредитори предлагат онлайн кандидатстване и можете да подпишете договор за заем онлайн. Заемът обикновено се дължи след две или четири седмици, но можете също да направите допълнителни плащания.

Снимка: unsplash.com Снимка: unsplash.com

В някои случаи може да не можете да се класирате за заем до заплата, защото имате твърде много дългове. Повечето кредитори не поемат риска за кредитополучатели с повече от един дълг. Трябва също така да поискате от кредитора приблизителен график за погасяване.

Кредит до заплата може да бъде много полезен, когато преживявате финансова криза. Трябва обаче да управлявате бюджета си, за да направите изплащането достъпно. Помислете за заем от семейството, приятели или втора работа.

Какви документи са нужни за кредит онлайн?

Онлайн заемите са изключително удобни, защото елиминират нуждата да се редите на опашка и да попълвате безкрайни формуляри и заявления. В повечето случай единственото, от което ще имате нужда, е валидна лична карта. Преди да кандидатствате, уверете се, че личната ви карта не е изтекла.

В зависимост от кредитора, дори няма да имате нужда от доказателство за трудов договор. Изключение прави кандидатстването за заем до заплата, при което може да ви поискат доказателство за това кога точно се изплаща възнаграждението ви, тъй като това е важно за изплащането на заема. Такова доказателство може да бъде фиш от работодателя или извлечение от банковата ви сметка. Освен това някои кредитори може да поискат позволение да изтеглят дължимата сума директно от сметката ви, когато получите заплата.

Снимка: unsplash.com Снимка: unsplash.com

Във всички други случаи просто трябва да попълните онлайн формуляр с желаната сума и срок за изплащане, своите имена, данни за контакт като телефонен номер и електронна поща и ЕГН. След това кредиторът ще извърши кратка справка и ще се свърже с вас, за да уточните всички останали детайли.

Последна актуализация: 09:25 | 13.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още