IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шиба ину влиза в метавселената

Криптовалутата от екосистемата, с която ще става купуването на метаземя, поскъпва с над 40%

12:45 | 09.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Разработчиците на популярния мемекойн шиба ину обявиха, че протоколът скоро ще предлага и земя в предстояща, все още неназована метавселена, съобщава CoinDesk. Това доведе до ръст в цената на криптовалутата от екосистемата Doge Killer (LEASH) от над 40%.

Метавселената представлява виртуален свят, в който хората могат да си общуват, също както в реалния. Концепцията набира все по-голяма популярност през последните месеци и години и прави все по-популярни „метавселенски“ токени като MANA на Decentraland и AXS на Axie Infinity, които вече са на стойност милиарди долари.

„Метавселената ще бъде една от най-големите области в рамките на криптовселената и мнозина ще могат да ѝ се радват…, използвайки я като нов страхотен начин да се предлага на криптообщностите стимулиране, съдържание и редовни хонорари“, посочват разработчиците на шиба ину в блог публикация.

Т. нар. „шиба земи“ (Shiba Lands) ще се намират в рамките на метавселената и ще могат да се купуват, включително и на аукцион, чрез криптовалутата LEASH.

Разработчиците работят по „система за изчакване“, специално предвидена за продажбата на „шиба земите“. Участниците в събитието за продажба ще получат номер на опашката на база на това колко токена LEASH имат. Това ще попречи на ботове да се сдобиват със земя, докато е евтина, и след това да я препродадат на по-висока цена на членове на общността.

Цената на шиба ину през последния месец. Графика: CoinDesk

Цената на LEASH нарасна значително след новината. Към 12 ч. българско време тя е нагоре с близо 47% за последните 24 часа, показват данни на CoinGecko. В същото време обаче шиба ину поевтинява с 4,6% до 0,000031 долара. От нея налични има 1 квадрилион монети – половината от които заключени, докато при LEASH снабдяването е в размер на само 107 647 токена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още