fallback

Малайзия е напът да приеме биткойна за законно платежно средство

Предстои идеята да бъде одобрена от парламента

13:42 | 21.03.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Министерството на комуникациите на Малайзия е предложило на правителството криптовалути като биткойна да бъдат приети за законно платежно средство. Това обяви заместник-министърът Захиди Зайнул Абидин пред парламента в понеделник, цитиран от Bloomberg.

„Надяваме се, че парламентът може да одобри“ това предложение, каза Захиди.

„Опитваме се да видим как може да ги легализираме, така че да развием участие на младежта в крипто(секора) и да им помогнем“, заяви още той.

За момента криптовалутите са под надзора на централната банка на страната и Комисията по ценните книжа, допълни заместник-министърът.

Засега Ел Салвадор остава единствената държава в света, където биткойнът е официално платежно средство. Мярката е в сила от септември миналата година, като вече има планове за мащабно развитие на употребата на криптовалутата.

Властите подготвят проект за т. нар. биткойн град, който ще е финансиран с 1 млрд. долара в биткойн облигации. Президентът Найиб Букеле се надява, че градът ще стане напълно самостоятелен – със свои работни места, туризъм, търговия и строителство. Жителите му не се очаква да плащат данъци върху доходите, недвижимото имущество или капиталовите печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:49 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още