IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивши служители на Meta набраха 150 млн. долара за нов криптопроект

Aptos Labs постига успеха на фона на охладения ентусиазъм на рисковите инвеститори към криптокомпаниите

20:19 | 25.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Aptos Labs, която се роди от пепелта на печалните криптоамбиции на Meta Platforms, набра 150 млн. долара ново финансиране, съобщи компанията, цитирана от Bloomberg.

Новият кръг на финансиране увеличава повече от два пъти предходната оценка на стартъпа – която бе над 1 млрд. долара през март. Това се случва на фона на охладения ентусиазъм на рисковите инвеститори към криптокомпаниите. Основана преди по-малко от година, Aptos набра 200 млн. долара от инвеститори в последния си кръг на финансиране. Компанията отказа да даде повече подробности за новата си оценка.

Съоснователите на Aptos Мо Шейкх и Авери Чън са бивши служители на Meta и работеха по неуспешния проект за криптовалута Diem, който срещна остра съпротива от регулаторите и в крайна сметка се принуди да разпродаде активите си. Базираната в Пало Алто компания Aptos създава блокчейн, който използва език за програмиране, наречен Move, който също бе и зад блокчейна на Diem и обещава по-бързи и по-евтини трансакции.

„Ние разработваме възможни за надграждане, авангардни блокчейн иновации, които драстично ще подобрят изживяването от web3 за разработчици, марки и потребители“, каза Чън в позиция за Bloomberg.

Mysten Labs, друг стартъп основан от бивши служители на Meta, също изгражда блокчейн, който използва Move, и набира ново финансиране. И Aptos, и Mysten имат общи инвеститори, включително Andreessen Horowitz и Coinbase Ventures.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още