IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградата за открит бъг в етериума се увеличи до 1 млн. долара

Целта е да се намали шансът от появата на ключови проблеми по време на предстоящото сливане

10:39 | 25.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Фондацията с нестопанска цел зад блокчейна на етериума увеличава четири пъти наградата си за т. нар. бели хакери, които намерят бъгове в кода на дългоочакваното софтуерно подобрение на мрежата до 1 млн. долара, съобщава Bloomberg.

Досега програмата за „лов на глави“ за бъгове предлагаше сумата от 250 хил. долара и място в ръководството за хакерите, които намерят важни грешки. Увеличението бе обявено в блог публикация в сряда.

Наградата е увеличена, за да се намали шансът от появата на ключови проблеми по време на т. нар. сливане, което ще внесе значително оптимизиране на работата на мрежата. Официално то трябва да се случи между 10 и 20 септември. Точната дата ще зависи от промените в изчислителната мощ, подкрепяща мрежата.

По време на сливането етериумът ще премине от използването на енергоемки компютри за нареждане на трансакции към използването на много по-енергоефективна система, наречена proof of stake. В нея портфейлите, притежаващи монети, нареждат блоковете с трансакции.

Цената на етера, основната криптовалута в системата етериум, се покачва наред с по-широкия криптопазар минути преди 10 ч. българско време. Увеличението за последните 24 часа е от 3,3% до 1701 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още