IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Revolut от криптовалути изтъняват до под 5% от общите

Компанията няма да се отказва от предлагането на дигитални валути, категоричен бе изпълнителният директор Николай Сторонски

11:58 | 03.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Николай Сторонски. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Николай Сторонски. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Revolut Ltd. не се отказва от предлагането на криптовалути, въпреки че този източник на приходи почти е изчезнал по време на последния спад на цените. Това коментира основателят на финтеха и главен изпълнителен директор Николай Сторонски в интервю за Bloomberg.

„Преди допринасяше до 30-35% от приходите през 2021 г.“, коментира той. Сега този дял е по-малко от 5%, което „е доста тъжно от моя гледна точка“, каза Сторонски и допълни, че според него криптовалутите имат „много потенциал за финансовите системи“.

Криптоотделът на базираната в Лондон компания сега е по-голям, отколкото преди две години, като Revolut продължава да подобрява услугата си, която позволява на потребителите да купуват и продават криптовалути чрез приложение, каза още Сторонски. „Продължаваме да инвестираме в криптовалути“, категоричен бе той.

Цената на биткойна се сви с над 70% спрямо миналогодишния си пик и сега се търгува за около 20 хил. долара.

Revolut, която бе оценена на 33 млрд. долара в кръг на финансиране миналата година, е един от най-големите европейски стартъпи с декларирани приходи от 222 млн. паунда (254 млн. долара) през 2020 г., показват официални документи. Около 20 млн. потребители по целия свят използват платформата за плащания, търговия и други услуги.

По-рано в сряда от Revolut представиха нова функция за съобщения в рамките на усилията си да станат европейския отговор на лайфстайл „супер приложението“ WeChat.

Сторонски заяви, че разходите се държат под контрол, но не се очаква пестене заради влошаването на прогнозите. „Ние винаги гледаме разходите, не само защото се намираме в период на икономически спад“, каза още изпълнителният директор. Той допълни също, че Revolut, която тепърва трябва да представи данните си за 2021 г., отчита брутна печалба.

Сторонски също така допълни, че се надява Великобритания да е „доста близо“ до одобряването на заявлението на Revolut за банков лиценз след няколко години на чакане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 03.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още