IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът започва новата седмица с леки понижения в очакване на нови развития

Изминалата търговска седмица не донесе значителни промени на двата най-големи токена

11:30 | 19.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойнът започва новата седмица с понижение на цената, след като миналата седмица Федералният резерв на САЩ намекна, че в скоро време не се задават лихвени понижения.

Стойността на криптовалутата спада с 0,3%, достигайки 26 444 долара минути след 11:20 ч. българско време, показват данни на CoinDesk. Тази на етера пък се понижава с 0,2% до близо 1724 долара.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

Изминалата търговска седмица не донесе значителни промени в цените на двата най-големи токена. През последните седем дена биткойнът поскъпна с 1,6%, докато етерът поевтиня с 1,7%. Индексът CoinDesk Market Index, мярка за представянето на криптопазара, бе на червено, но с малко. В понеделник той се понижава с 0,2%.

„След като Фед остави лихвените проценти непроменени, средата изглежда подкрепяща за ново рали на криптоактивите“, коментира Джо Дипаскале, главен изпълнителен директор на фонд мениджъра BitBull Capital, за CoinDesk. „Но Фед допълни, че лихвените понижения не са на хоризонта в краткосрочен план, което кара пазара да се затруднява“, допълни той.

Биткойнът и другите водещи токени се представят относително добре, коментира Дипаскале, според когото това е добра възможност за натрупване на монети в средносрочен и дългосрочен план.

„Засега обаче всички погледи ще са приковани в биткойна, особено когато доминацията му е във възход заради натиска за продажба при алтернативните монети (различни от биткойна и етера, бел. ред.)“, посочва Дипаскале. „Докато пазарният лидер поддържа диапазона 20-22 хил. долара, биковете не трябва да са прекалено разтревожени“, допълва той.

По-рано през уикенда също така стана ясно, че Binance.US и американската Комисия по ценните книжа и борсите са постигнали споразумение, което предотвратява пълно замразяване на търговията с криптоактиви на борсата, докато тече делото на регулатора срещу нея, съобщи Bloomberg.

В рамките на споразумението, обявено в събота, Binance Holdings, BAM Management US, BAM Trading Services и основателят Чанпън Джао ще трябва да репатрират средства на потребители на Binance.US.

SEC първоначално поиска пълно замразяване на активи в Binance.US, платформата за търговия, която е собственост на съоснователя на Binance Holdings Ltd. Джао. Според платформата активите на клиентите са в безопасност и твърди, че блокирането на потока на всички средства ще осакати бизнеса ѝ и ще навреди на клиентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 19.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още