IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски стана "Личност на годината" на списание Time

Според списанието той е вдъхновил украинците и е спечелил световно признание за куража си срещу инвазията на Русия

16:19 | 07.12.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Time Twitter Profile
Снимка: Time Twitter Profile

Списание Time избра украинския президент Володимир Зеленски за "Личност на годината" за 2022 г., като посочи, че той е вдъхновил украинците и е спечелил световно признание за куража, проявен при съпротивата срещу унищожителната руска инвазия, предаде Ройтерс. 

С отказа си да напусне украинската столица, след като войната избухна и руските бомби заваляха като дъжд, бившият комик сплоти сънародниците си чрез видеообръщения от Киев и започна да пътува из цялата разкъсвана от сражения страна, пише американското списание. 

Вчера Зеленски посети украински военни, разположени в близост до фронта в Източна Украйна. 

 

"Успехът на Зеленски като лидер във военно време се основава на факта, че неговата смелост е заразна. През първите дни на инвазията тя се разпространи сред украинското политическо ръководство, след като всички разбраха, че президентът е наблизо", пише още Time.

Миналата година списанието избра за "Личност на годината" Илон Мъск. През 2021 г. неговата компания за електромобили се превърна в най-скъпия производител на коли в света.

Time дава началото на традицията по избиране на "Личност на годината" през 1927 г. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 6
0pk
преди 1 година
Преди време бяха ли избрали Кадафи за личност на годината, че не се сещам? Някога и той проявяваше кураж, при съпротивата срещу унищожителната американска инвазия. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още