IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква е ролята на хибридната презентация в бизнес комуникацията?

Презентирането на живо или онлайн има своите специфики, казва Борис Христов

21:00 | 18.01.23 г.

Хибридният начин на работа и хибридното презентиране ще са водещите тенденции в бизнеса и ще наложат развитието и придобиването на нови знания и умения. Заедно с това ще се развива и асинхронната бизнес комуникация през различни канали и методи, която да позволява по-ефективното възприятие на информация.

Това ще са темите на конференцията за презентационни умения през април в София, за която разказа Борис Христов, 356labs, в ефира на предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"За първи път решихме да поставим тема на самото събитие, свързана с новия хибриден начин на работа на почти всеки един от нас. Когато трябва да комуникират с колеги, екипи, клиенти, немалко роли в различни индустрии започват да се сблъскват с една динамика, че половината хора са онлайн, а другата половина са на живо, т.е. те вече комуникират по хибриден начин в хибридни срещи", посочи събеседникът.

По думите му презентирането на живо или онлайн има свои специфики, а комбинирането на двете и постигането на успешна и ефективна комуникация с различните публики не е лесно.

„Успешната презентация винаги трябва да започне с ясна идея какво целим да постигнем с тази комуникация и много доброто разбиране на нуждите на публиката, но много хора пропускат това и се фокусират върху визуалните помощни инструменти“, коментира Христов.

В зависимост от информацията, която се представя, и предпочитанията на презентатора вместо слайдове може да се използва бяла дъска за писане, а много бизнеси въвеждат и нови начини за вътрешна комуникация с екипите си като подкасти, които са по-полулярни сред по-младите поколения, стана ясно от разговора.

Още за бъдещето на бизнес комуникацията може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Всички гости в предаването вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още