IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

The Body Shop назначава синдици във Великобритания

Това вероятно ще доведе до затваряне на магазини и съкращаване на служители

12:23 | 12.02.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Peter Dazeley/Getty Images
Снимка: Peter Dazeley/Getty Images

Веригата магазини за козметични продукти The Body Shop, основана през 70-те години, ще назначи синдици в ход, който вероятно ще доведе до загуба на работни места и затваряне на магазини, съобщава The Guardian.

Европейската компания за частни капиталови инвестиции Aurelius купи компанията шест седмици преди Коледа, но заяви, че търговията по време на празничния период и началото на януари е била слаба.

Веригата, която има над 200 магазина във Великобритания, не е имала и достатъчно оборотни средства, за да продължи работа в текущата си форма.

Синдиците от FRP Advisory вероятно ще бъдат избрани още тази седмица, за да управляват процес по несъстоятелност, съобщи Sky News, позовавайки се на източници, които очакват затварянето на значителен брой магазини. Международният бизнес на The Body Shop вече беше продаден на неназована семейна компания, посочва Retail Week.

Основателката на компанията Анита Родик – екоактивист и предприемач, създава The Body Shop в Брайтън през 1976 г. Компанията остана под нейно ръководство в продължение на три десетилетия, преди да я продаде през 2006 г. Родик почина през следващата година.

Дотогава The Body Shop се превърна в синоним на етика в работата си, включително отказ да продава продукти, тествани върху животни, и добиване на съставки от естествени продукти, които се търгуват етично.

Решението на Родик да продаде бизнеса на френската корпорация L’Oréal за 652 млн. паунда предизвика критики от онези, които сметнаха това за отдалечаване от ценностите на компанията.

The Body Shop премина в други ръце на два пъти оттогава насам, като последно стана собственост на Aurelius през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 12.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още