IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Купувачи се редят на опашка за крайбрежни жилища за милиони в Дубай

Подкрепяната от правителството Nakheel продаде всичките си къщи, предлагани в първите две фази на проекта Bay Villas, за часове

16:08 | 22.02.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Nakheel
Снимка: Nakheel

Стотици купувачи се редиха на опашка през нощта пред базирания в Дубай офис на строителна компания, за да имат шанса да се докопат до луксозни къщи на брега на морето. Това е най-новият признак за лудостта, обхванал един от най-горещите имотни пазари в света, пише Fortune.

Подкрепяната от правителството Nakheel продаде всичките си къщи, предлагани в първите две фази на проекта Bay Villas, за часове. Общо проектът на Дубайските острови ще включва над 500 жилища, а цените започват от 1,2 млн. долара за къща. Най-скъпите имоти струват над 4 млн. долара.

Дубай отчита ръст на търсенето на имоти през последните години, подкрепено от притока на хора от цял свят. Това помогна на града да преодолее дългогодишния спад – цените се доближават до рекордни стойности, въпреки че ипотечните лихви са близо до най-високите си нива от две десетилетия.

Устойчивият ръст се вижда в нови проекти, някои от които се разпродават бързо. Nakheel – известна най-вече като строителната компания зад изкуствените острови с формата на палма в Дубай, миналата година стартира проект, при който купувачите се редяха при температура от 38 градуса по Целзий за жилища за по 5 млн. долара.

Ръстът в търсенето бележи обрат за Nakheel, която бе в центъра на имотен срив през 2009 г., който почти доведе Дубай до банкрут, но оттогава насам компанията консолидира дейността си и намали разходите.

За последния проект на Nakheel дългата опашка от брокери и инвеститори пред офиса ѝ по продажби започна да се формира през нощта, карайки полицията да се намеси и патрулни коли бяха позиционирани в района. Само брокери, получели специални жетони, са имали право да се върнат на сутринта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 22.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още