IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовници на Михаел Шумахер може да съберат милиони на търг в Женева

Часовниците включват уникален модел F.P. Journe Vagabondage 1 от 2004 г.

19:04 | 20.03.24 г.
Снимка: Christie's
Снимка: Christie's

Осем часовника от колекцията на Михаел Шумахер, подчертаващи постижения в кариерата на седемкратния шампион във Формула 1, ще бъдат предложени на търг от Christie’s в Женева и може да съберат милиони, съобщава Bloomberg.

Часовниците включват уникален модел F.P. Journe Vagabondage 1 от 2004 г., с който се отбелязва всяка една от победите на Шумахер във Формула 1. Той е бил даден на родения в Германия пилот от директора на отбора му Scuderia Ferrari Жан Тод.

Часовникът е „вероятно най-важният Vagabondage F.P. Journe правен някога“, казва в интервю Реми Гимен, ръководител на отдела за часовници за Европа и САЩ в Christie’s.

Поръчковият платинен часовник е с червен циферблат и златен механизъм, логото на Ferrari, както и с отличителната каска на Шумахер. Единственият по рода си часовник от производителя на часовници в Женева може да донесе повече от 1 млн. швейцарски франка (1,1 млн. долара) на търг, казва Гимен.

Други часовници, които ще бъдат продадени в Женева на 13 май, включват хронограф Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат с емблемата на екипа на Шумахер Ferrari и с шест звезди, за да се отбележат шестте състезания на F1, спечелени между 1994 и 2003 г. Часовникът също е бил подарен на Шумахер от Тод и има аукционна оценка между 150 хил. и 250 хил. франка, посочва Christie's.

Продажбата ще включва и собствения Rolex Daytona на Шумахер модел „Пол Нюман“. Хронографът с черен циферблат, референтен номер 6262 с екзотични допълнителни циферблати, има оценка преди търга от 200 хил. до 400 хил. франка.

Шумахер се отказа от състезанията през 2012 г., а следващата година претърпя тежка мозъчна травма по време на ски във Франция. Семейство Шумахер се е обърнало към Christie’s преди повече от година, за да определи стойността на някои от часовниците в колекцията на бившия шофьор, според Гимен.

По време на кариерата си Шумахер е бил „много чувствителен към света на часовниците“ и има богата колекция, каза Гимен.

Пилотът беше рекламен партньор на марката Omega на Swatch Group, когато спечели третата си титла във F1 и първата с Ferrari през 2000 г. По това време Omega издаде версия на своя хронограф Speedmaster Racing с подписа на Шумахер на гърба на кутията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 20.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още