IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-слабите приходи на Etsy ѝ донесоха борсов спад

Компанията е засегната от факта, че потребителите харчат предимно за стоки от първа необходимост

19:44 | 02.11.23 г.
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Цената на акциите на Etsy се понижи с повече от 4% по време на следборсовата търговия в сряда, след като компанията обяви тримесечните си резултати, които не успяха да изпълнят прогнозите на анализаторите за приходите. Освен това тя прогнозира спад на брутните продажби на стоки (GMS), пише CNBC.

Приходите на Etsy са нараснали със 7% през третото тримесечие, след като година по-рано достигнаха 595 млн. долара. Компанията отчете 87,9 млн. долара нетна печалба, или 64 цента на акция, докато миналата година по същото време обяви, че е генерирала 963,1 млн. долара нетна загуба.

GMS – показател, който измерва общия брой на продадените стоки за конкретен период – е достигнал 3 млрд. долара. Etsy заяви, че очаква GMS да спадне леко на годишна база през четвъртото ѝ тримесечие.

„Няма съмнение, че това е изключително предизвикателна среда по отношение на разходите на потребителите за стоки, които не са от първа необходимост“, коментира главният изпълнителен директор на Etsy Джош Силвърман. „Следователно е важно да признаем, че този променлив макроклимат ще бъде предизвикателство пред растежа ни през това тримесечие“.

Приходите от услуги, които включват и рекламата, са нараснали с 16 на сто през третото тримесечие на Etsy.

Като се изключи движението на акциите по време на следборсовата търговия, от началото на годината стойността на книжата на Etsy е спаднала с над 49%, докато Nasdaq се е понижил с над 20 на сто през същия период. Акциите достигнаха 52-седмично дъно от 59,27 долара в сряда, преди да приключат деня на ниво от 60,66 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 02.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още