IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кунг-фу панда 4" отново е най-гледаният филм в българските кина

"Дюн: Част втора" е донесъл приход от 1,9 млн. лв. за четирите си седмици на екран у нас

19:08 | 25.03.24 г.
Снимка: DreamWorks
Снимка: DreamWorks

За втора седмица най-гледаният филм в българските киносалони е анимацията „Кунг-фу панда 4“. В четвъртата част от поредицата за пандата По героят е избран за духовен водач в Долината на мира. За да се случи това обаче, той първо трябва да намери нов воин дракон, когото да обучи, докато междувременно зла магьосница решава да призове всички злодеи, които По е победил по пътя си до момента. За двете си седмици на екран филмът е гледан от 74 096 зрители, носейки приходи в размер на 996 109 лв.

На второ място отново е „Дюн: Част втора“. За четирите си седмици на екран за втората част от епичната научна фантастика на Дани Вилньов по едноименния роман на Франк Хърбърт са продадени 129 642 билета и е донесъл приход от 1,9 млн. лв.

Трети тази седмица е „Непорочна“ – премиерно заглавие със Сидни Суини („Еуфория“, „Белият лотос“, „Обичам да те мразя“). Определян като психологически хорър, филмът разказва за сестра Сесилия (Суини), която се обръща към религията в ранна детска възраст, след като претърпява инцидент. Получава покана да се присъедини към манастир в Италия, който се грижи за умиращи монахини в последните им дни. Вместо място на мир и спокойствие обаче, Сесилия ще открие мрачни тайни. За първия си уикенд в българските кина филмът е гледан от 3 817 зрители и е донесъл приходи в размер на 46 581 лв.  

На четвърто място е второто премиерно заглавие за изминалата седмица – „Красива сватба“. Романтичната комедия, продължение на миналогодишния „Красиво бедствие“ разказва за Аби и Тавис (Вирджиния Гарднър и Дилън Спраус), които се събуждат женени след бурна нощ във Вегас, а меденият им месец с приятели в Мексико се оказва низ от премеждия. Филмът е гледан от 2 373 зрители, носейки приходи от почти 31 хил. лв.

На пето място е „Артър“ – историята на професионалиста в сферата на приключенските състезания Майкъл Лайт (изигран от Марк Уолбърг) и уличното куче Артър. Филмът е създаден по истинския случай за състезание по 700-километрово планинско трасе, в което състезателят се сприятелява с бездомно куче, което взема със себе си на приключението, което ще се окаже предизвикателство отвъд границите на възможностите му. За двете си седмици на екран филмът е гледан от 4 578 зрители, носейки 60 246 лв.

На шесто място сред най-гледаните заглавия е ужасът „Кошмари на Queen Mary“, в който мистерия преплита съдбата на две семейства, качили се на кораба Queen Mary с над 80 години разлика. Филмът е гледан от 4 295 зрители, донасяйки приход от 52 286 лв.

На седмо място е семейната анимация „Кучета в операта“. За пет седмици на българските киноекрани филмът за кучетата Самсон и Марго, които се впускат в преследване на крадец, за да открият короната на примабалерината от Метрополитън опера, е гледан от 15 721 зрители, носейки приход в размер на 178 940 лв.

На осма позиция е ужасът „Чонси“, който разказва за зловещо плюшено мече, е гледан от общо 9721 зрители, генерирайки приход от 118 723 лв.

На девето място е „Надпревара за слава“. Филмът по действителен случай разказва за световния рали шампионат от 1983 г., когато един срещу друг се изправят отборите на „Ауди“ и „Ланча“. Гледан от 2 347 зрители, той носи приходи от 30 128 лв.

На десета позиция тази седмица е „Тримата мускетари: Милейди“, който събира на екран Венсан Касел, Ромен Дюри и Ева Грийн. За три седмици в българските кина филмът е гледан от 5 467 зрители и е донесъл 68 850 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 25.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още