IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм от поредицата „Планетата на маймуните“ е най-гледаният в българските кина

На второ място е фентъзи комедия, която събира в екипа си две от звездите на „Офисът“

17:56 | 20.05.24 г.
Снимка: 20th Century Studios
Снимка: 20th Century Studios

Четвъртият филм от поредицата „Планетата на маймуните“ – „Кралството на планетата на маймуните", е най-гледаното заглавие в българските кина през изминалия уикенд, сочат обобщените данни на киносалоните. Действието в научнофантастичния екшън се развива няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората са диваци, спотайващи се в сенките. Нов тираничен лидер започва да изгражда своя империя, а младо шимпанзе предприема опасно пътешествие, което ще постави под въпрос всичко, известно му за миналото, а изборите, които прави, ще предопределят съдбата и на маймуните, и на хората.

Във филма участват Оуен Тийг („То“), Фрея Алън („Вещерът“), Уилям Х. Мейси („Безсрамници“, „Фарго“) и др. Сценарият е на Джош Фрийдман, Рик Джафа, Аманда Силвър и Патрик Ейсън. За двете си седмици в българските кина филмът е привлякъл 26 882 зрители и е донесъл 373 566 лв.

Второто най-гледано заглавие в българския боксофис е „Измислени приятели“. Фентъзи комедията е режисирана от Джон Кразински, познат като Джим от „Офисът“, а в нея участва и Стийв Карел, който играе Майкъл в комедийния сериал. Сред другите звезди са съпругата на Кразински Емили Блънт, Райън Рейнолдс, Фийби Уолър-Бридж, Мат Деймън и стендъп комикът Себастиан Манискалко.

Филмът разказва за малко момиче, което минава през труден момент от живота си и започва да вижда въображаемите приятели, изоставени от хората при порастването им. Той е гледан от 8775 зрители и е донесъл 106 805 лв.

На трето място е българската романтична комедия „Никога не е просто секс“, режисирана от Саня Борисова, която е и в една от ролите. Във филма участват още Елена Петрова, Елеонора Иванова, Рая Пеева, Башар Рахал, Ники Илиев, Иво Аръков и Свежен Младенов. Филмът проследява историята на четири различни една от друга жени, които се срещат по време на гледане на карти таро, при което разбират, че помежду им има връзка от минал живот. Филмът е гледан от 18 453 зрители и е генерирал приходи в размер на 225 764 лв.

Четвърти тази седмица е „Безликите: Глава първа“. За филма това е премиерен уикенд, а с него се поставя началото на хорър трилогия. Мая и Райън са млади влюбени на пътешествие из страната, когато в деня от петата им годишнина колата им се разваля в близост от малко градче. Двамата решават да наемат романтична къща в гората, но атмосферата бързо се променя, когато осъзнават, че мястото съвсем не е безопасно. За премиерния си уикенд филмът е гледан от 3228 зрители, донасяйки 40 176 лв. приходи.

На пето място е още един хорър – „Карти на смъртта“. В него група приятели отключват зловеща сила, използвайки чужда колода карти за гадаене на таро. Резултатът е битка за живота на границата между свръхестественото и реалността. Филмът е на екран в България от три седмици и е гледан от общо 20 843 зрители, донасяйки 251 973 лв.

Шести е „Кунг-Фу Панда 4“, който от 10 седмици има запазено място в класацията на най-гледаните заглавия в българските кина. Анимацията е привлякла 141 826 зрители и е генерирала 1 842 015 лева приходи.

На седмо място е „Претендентите“. Спортната драма със Зендая, Майк Файст и Джош О’Конър. Лентата, режисирана от Лука Гуаданино („Призови ме с твоето име“), е гледана от 15 976 зрители и е донесла 200 655 лв.

Осми сред най-гледаните филми тази седмица е „Каскадьорът“ с Райън Гослинг и Емили Блънт. Той е гледан от 22 313 зрители, генерирайки 305 467 лв. 

На девето място е българската комедия „Опасни шматки“, която е на екран у нас от 5 седмици и за това време е успяла да привлече 25 059 зрители и да донесе приходи от 312 904 лв.

На десета позиция е „Годзила и Конг: Нова империя“, който е на екран от края на март и продължава да се радва на висок зрителски интерес. Филмът за двете гигантски чудовища е донесъл 751 944 лв. от продажбата на 51 853 билета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 20.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още