IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФИФА: Феновете могат оцелеят три часа без бира

Забраната за алкохол на Световното първенство по футбол подчертава редица недоразумения

17:22 | 19.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Президентът на ФИФА Джани Инфантино защити решението на страната домакин на Световното първенство по футбол Катар да забрани консумацията на бира по време на игрите, пише Bloomberg.

Забраната за алкохол на стадионите беше обявена на 18 ноември, само два дни преди началото на събитието, като отмени по-ранно споразумение, позволяващо на спонсора на ФИФА Anheuser-Busch InBev да продава бира Budweiser. Спортното събитие, което обичайно е най-голямото такова в света, започва на 20 ноември с мач между домакините и Еквадор.

Забраната подчертава недоразуменията между най-голямата пивоварна в света, консервативната мюсюлманска страна и ФИФА – международният футболен ръководен орган, във връзка с партньорството, което според Global Data е на стойност 72 млн. долара. Инфантино омаловажи забраната, като каза, че подобни правила съществуват във Франция, Испания, Португалия и Шотландия.

„Ще оцелеете, ако не можете да пиете бира за три часа на ден“, коментира Инфантино по време на пресконференция в Доха.

Луксозните места за настаняване, където се предлагат алкохолни напитки и шампанско, все пак ще могат да сервират алкохол на гостите по време на мачовете. Budweiser Zero, безалкохолната версия на американската бира, също ще се продава на стадионите.

Инфантино коментира, че ФИФА има страхотно партньорство с Budweiser. „Много съм благодарен в това отношение на тяхното сътрудничество“, коментира той. „Това решение за партньорството ни сближи“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 19.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още