IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Richemont купува италианска марка за луксозни обувки

Детайлите по сделката не са обявени

19:29 | 28.07.23 г.
Снимка: Gianvito Rossi Facebook Page
Снимка: Gianvito Rossi Facebook Page

Швейцарският луксозен конгломерат Richemont – собственик на Cartier, купува контролния дял в италианския производител на луксозни обувки Gianvito Rossi, съобщава Bloomberg.

Придобиването ще добави още един бранд към подразделението за мода и аксесоари на Richemont, което не успява да увеличи продажбите си със същия темп като подразделенията за бижута и часовници. Условията на покупката не се разкриват.

Емблематичните модели на производителя на обувки включват обувките с тънък ток Gianvito 105 за 690 евро и сандалите на висок ток Bijoux на цена от 950 евро. Известни личности като Кендал Дженър и Риана са носели обувки на бранда на червения килим през последната година.

Роси, който основава и управлява бранда като главен изпълнителен директор, ще запази миноритарен дял в бизнеса. Основана през 2006 г. в Сан Мауро Пасколи, компанията има приходи от малко под 100 млн. евро миналата година и е на печалба, съобщава Women’s Wear Daily, позовавайки се на свои източници.

Richemont заяви, че покупката няма да има влияние върху годишните ѝ резултати през текущата финансова година.

Освен Cartier и няколко марки часовници като Vacheron Constantin и IWC, Richemont контролира модния бранд Chloé и производителя на дрехи за голф Peter Millar, както и други брандове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 28.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още