IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Prada каца на Луната с новите скафандри на НАСА

Италианската модна марка ще работи заедно с Axiom Space по следващото поколение лунни скафандри

15:51 | 04.10.23 г. 2
Снимка: unsplash.com
Снимка: unsplash.com

Астронавтите в предстоящата мисия на НАСА ще се насочат към Луната със стил, облечени със скафандри на Prada, съобщава Bloomberg.

Италианската модна марка ще работи заедно с Axiom Space по следващото поколение лунни скафандри, които ще бъдат използвани в мисията на НАСА „Артемида III”, планирана за 2025 г., съобщават компаниите в изявление от сряда. „Артемида III” ще бъде първото кацане на човек на Луната от мисията „Аполо 17“ през 1972 г. и ще включва една жена член на екипажа.

При избора на партньор дизайнер за скафандъра си Extravehicular Mobility Unit разработчикът на космическа станция Axiom се позовава на техническия опит на Prada със суровини, производствени техники, както и „иновативни дизайнерски концепции“.

Инженерите от марката, собственост на Prada, ще работят с екипите на Axiom през целия процес на проектиране и ще разработят решения за материали и дизайнерски елементи, за да създадат защита „срещу уникалното предизвикателство на космоса и лунната среда“.

Маркетинг директорът на Prada Group Лоренцо Бертели заяви, че марката е усъвършенствала експертния си опит с авангардни технологии от работата с екипа си за ветроходство Luna Rossa Prada Americas Cup.

НАСА обяви през април, че програмата „Артемида“ ще включва Кристина Кох и Виктор Глоувър, първата жена и първият цветнокож човек, пътували в дълбокия космос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 04.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
cyclop
преди 6 месеца
Индийците пък кацнаха с графиките на Атари 64
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
evlogi
преди 6 месеца
Добре,че не пробват с Луна 25
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още