IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на собственика на Zara се насочват към рекорден финал на сесията в Мадрид

Расте оптимизмът на инвеститорите за финансовите резултати на Inditex

17:43 | 21.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на акциите на Inditex се повиши до най-високото си ниво от първичното публично предлагане на компанията през 2001 г., докато анализаторите са все по-оптимистично настроени преди излизането на резултатите на компанията за тримесечието, пише Bloomberg.

Книжата на собственика на Zara поскъпват с 1,7% до 36,95 евро за брой по време на търговията на борсата в Мадрид днес. С това повишението на стойността на книжата от началото на годината достигна близо 50%.

Акциите на Inditex се насочват към рекорден финал на сесията. Графика: Bloomberg Акциите на Inditex се насочват към рекорден финал на сесията. Графика: Bloomberg

Бизнес моделът на компанията за бърза мода и онлайн присъствието ѝ помогнаха на акциите да се представят най-добре в сектора за търговия на дребно, който пък е най-добре представящият се в Европа тази година. Индексът Stoxx Europe 600 Retail се е повишил с 26% през 2023 г., тъй като клиентите се върнаха в магазините след блокадите по време на пандемията.

Inditex трябва да обяви финансовите си резултати на 13 декември. Анализатори очакват испанската компания да отчете рекордна тримесечна нетна печалба, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Анализаторът на Morgan Stanley Грейс Смоли твърди, че подобренията в брутния марж на Inditex могат да са „светъл лъч“ през третото тримесечие, на фона на предизвикателствата, свързани с необичайно топлото време и неблагоприятните валутни движения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 21.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още