IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lululemon повиши прогнозите си след силен празничен сезон

Акциите на компанията обаче поевтиняват, тъй като инвеститорите очакваха по-голяма актуализация

15:59 | 08.01.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Lululemon Athletica повиши насоките си за продажби и печалба след силен празничен период за производителя на спортни стоки, съобщава Bloomberg.

Компанията заяви, че очаква нетни приходи между 3,17 и 3,19 млрд. долара през четвъртото фискално тримесечие спрямо горна граница на по-рано прогнозиран диапазон от 3,17 млрд. долара. Нетната печалба на акция с намалена стойност се очаква да достигне 5 долара спрямо предишна горна граница от 4,93 долара.

Предвид силния си край на годината Lululemon се противопостави на тенденции сред конкуренти като Nike, която заяви през декември, че планира икономии на разходите за 2 млрд. долара на фона на по-слабите перспективи за продажби в Китай и по света.

Въпреки това акциите на Lululemon поевтиняха с 3,3% в предпазарната търговия в понеделник, тъй като някои инвеститори очакваха по-голяма актуализация.

От корените си като компания за облекло за йога Lululemon привлича потребителите в цял свят с клинове и други спортни стоки, които продава на високи цени.

Актуализацията на перспективите бе представена, след като Lululemon се изказа по-предпазливо през декември, когато насоките за приходите за четвъртото тримесечие на компанията останаха под оценките на Wall Street.

По това време Меган Франк, главен финансов директор на Lululemon, заяви, че макар продажбите около Деня на благодарността да са задоволителни, компанията иска да бъде „предпазлива с планирането“ за останалата част на тримесечието.

В понеделник тя каза в изявление, че продажбите във всички категории, канали и места по света са „балансирани“, което е помогнало за по-силно от очакваното представяне.

Актуализацията бе представена, след като Lululemon се дистанцира от основателя си и бивш изпълнителен директор Чип Уилсън, който разкритикува усилията за разнообразие и приобщаване на бранда в интервю.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 08.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още