IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са модните тенденции при слънчевите очила?

Българските потребители все повече се влияят от модните тенденции при слънчевите очила, каза сподели Павел Цветков, собственик на Kwiat

20:51 | 24.08.22 г. 1

Българските потребители все повече се влияят от модните тенденции при слънчевите очила. Тази година са модерни големите слънчеви очила, които имат дебела дръжка. Актуални са и пластмасови очила, които са с прозрачни отенъци. Това сподели Павел Цветков, собственик на Kwiat, в предаването „В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

„Очила, закупени от оптика, на каквато и цена да са, имат 100% гаранция, че са качествени и имат UV защита“, посочи той. И уточни, че под 70 лева е трудно да се намерят слънчеви очила с хубава защита, без значение от марката.

Гостът коментира, че достъпът до суровини и материали за производството на очила вече се нормализира, материалите обаче доста са поскъпнали, както и транспортът. „Това е тенденция, която за съжаление, не спира дотук и са възможни още увеличения. Цената на крайния продукт се вдигна с около 15%, това не е драстично увеличение, както при други продукти, които поскъпнаха двойно“, сподели Цветков.

Той разкри, че производството на слънчеви очила – от идейния етап до крайното производство, е между 6 и 8 месеца.

„Около два месеца е периодът, в който измисляме дизайна на очилата. Трябва да предвидим какви ще са тенденциите за следващата година, колко очила ще се купуват, кой ще ги купува. Следва закупуването на материалите за всеки един модел очила, сглобяването им и доставката. Сглобяваме очилата си в Азия, в района на Хонконг, като работим със седем фабрики. От 7 години цялата пластмаса, която използваме, се произвежда от памук и съответно всичките ни очила са биоразградими”, каза гостът.

Все повече от клиентите, специално по-младите, предпочитат продукти, които са щадящи към природата, изтъкна Цветков.

Продаваме основно в държавите от Източна Европа, където имаме свои дистрибутори. В Западна Европа имаме няколко малки клиенти.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
anjina
преди 11 месеца
Разгледайте и нашите слънчеви очила на https://opticmag.net/ Можем да Ви предложим професионално обслужване, ниска цена и гарантирано качество. В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие на аутлет слънчеви очила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още