IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

One Word Tweets – официалният акаунт на Украйна туитна „victory“

Американската железопътна компания Amtrak бе започнала т.нар. one-word тенденция да се описва в Twitter с една дума

12:46 | 03.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Едно по-обширно надничане в Twitter можеше да предизвика леко объркване в петък. Не, руската агресивна война не е приключила. Това е просто тенденция сред потребителите (а очевидно и сред мениджърите на социални медии в компании и институции).

Според технологичните медии американската железопътна компания Amtrak е започнала т.нар. one-word тенденция да се описва в Twitter с една дума. Винаги с малки букви. Например президентът на САЩ Джо Байдън написа в Twitter „демокрация" (democracy) рано сутринта в петък българско време.

Наред с германски органи като Министерството на външните работи ("мир") и Федералната агенция за борба с дискриминацията ("равно третиране" gleichbehandlung), тенденцията стигна до Киев.


И то точно украинският президент Володимир Зеленски, който по време на войната неведнъж прибягваше до силата на социалните мрежи и в началото на руската инвазия неведнъж се противопоставяше на слуховете за неговото бягство, публикувайки видеоклипове от мобилни телефони, написа думата си с големи букви - против тенденцията. Но с послание, което е още по-важно: „Freedom".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още