IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще имаме ли първата жена космонавт в България?

Темата България да стане член на европейската космическа общност вече набира популярност, каза Татяна Иванова, космически посланик на Атлантическия клуб в България

21:01 | 21.11.22 г.

Темата България да стане член на европейската космическа общност вече набира популярност. Космонавтиката е повод за национална гордост и трябва да е висша ценност за всяка държава. Това посочи Татяна Иванова, космически посланик на Атлантическия клуб в България, в предаването „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Иванова е участвала в първата програма в света, която сертифицира кандидат астронавти, спечелила е стипендия в американски тренировъчен лагер, финансиран от НАСА. „Там правихме много експерименти, имахме тренажори и тренирахме по програма за астронавти. Тогава усетих, че искам да преследвам лудата мечта да стана космонавт”, обясни тя.

„За да станеш космонавт, трябва да имаш много добро образование, но има и други изисквания, които вече са базови, като това да си гмуркач, парашутист, пилот. Трябва да си отборен играч, да си толерантен и адаптивен”, посочи гостът.

Тя е приета да учи „Космическо инженерство” в Университет за космонавтика и авиация във Флорида и в момента тече кампания, с която да събере необходимите средства за обучението си.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости в предаването вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още