IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще екранизира играта "Warhammer 40 000"

Компанията сключи сделка с гейминг студиото Games Workshop за създаване на филмово и телевизионно съдържание

14:36 | 16.12.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Amazon.com иска да вдъхне нов живот на фентъзи играта „Warhammer 40 000”, постигайки споразумение с британския разработчик Games Workshop за създаването на филмово и телевизионно съдържание по нея, предава Ройтерс.

Сделката, чиито финансови условия не са разкрити в изявлението на гейминг студиото, подчертава усилията на Amazon да се възползва от стрийминг бума и да се бори с конкуренти като HBO Max и Neflix, докато аудиторията търси нови филми и сериали.

Amazon не е отговорила веднага на запитването за коментар.

„На този етап няма данни и ще е нужно известно време, докато излезе на екран. Въпреки това е важна новина, тъй като може да осигури отчисления (за Games Workshop), както и да разшири обхвата на “Warhammer”, посочват анализаторите от Peel Hunts, наричайки Amazon „идеален партньор“.

Всичко това се случва след скъпия сериал с предисторията на „Властелинът на пръстените“, който записа рекорден дебют през септември във видео стрийминг услугата Prime Video, като беше гледан от 25 млн. зрители.

Базираната в Обединеното кралство Games Workshop заяви, че отделът за съдържание на Amazon ще развие нейната интелектуална собственост във филмови и телевизионни продукции, започвайки с вселената „Warhammer 40 000".

Гейминг компанията разработва фентъзи и футуристични игри, а действието на „Warhammer 40 000” се развива през 41-вото хилядолетие.

Акциите на компанията повишиха стойността си с близо 14% в петък сутринта след обявяването на сделката.

Games Workshop твърди, че освен това ще предостави права за мърчъндайз на Amazon, а американската компания ще започне да развива проекта, като в момента води предварителни разговори със сценаристи.

В медиите се появиха спекулации, че актьорът Хенри Кавил ще участва в новия проект и ще бъде ангажиран като изпълнителен продуцент. Информацията беше разпространена само ден след като стана ясно, че той няма да се завърне в „Супермен“, както и след оттеглянето му от сериала „The Witcher“ на Netflix.

Ройтерс не е успяла веднага да потвърди участието на Кавил в новия проект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 16.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още