IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon започва да връща служителиге си в офиса

Екипите са много по-сплотени, ако се виждат лично по-често, смята директорът на компанията Анди Джаси.

22:25 | 17.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Архив Ройтерс
Снимка: Архив Ройтерс

Amazon  поиска от своите служители да бъдат в офиса поне 3 дни от седмицата, пише Bloomberg. Преди време от компанията не планираха връщане на слижителите си по работните места, припомня още агенцията.

Мярката влиза в сила от 1 май. От компанията отбелязват, че ще има много малки изключения - за някои служители от отдел "Продажби"  и "Обслужване на клиенти". Екипите са много по-сплотени, ако се виждат лично по-често, допълва още директорът на компанията Анди Джаси.

Amazon е вторият голям  частен работодател в САЩ след Walmart, който предлага известна гъвкавост на служителите си след пандемията . Компании като Apple, Alphabet и Microsoft на този етап настояват за минимален брой работни дни в офиса за своите служители.

През октомври 2021 година електронният търговец коментира, че мениджърите ще решават колко често искат да виждат служителите си в офиса. В някои дни от седмицата централата на компанията в Сиатъл е като кошер, а в други - призрачно празна. Само част от служителите работят няколко дни в седмицата в офиса. Другите се появяват рядко и работят дистанционно от началото на пандемията, пише още Bloomberg.

Говорител на Amazon отказва да даде повече информация относно колко служители на компанията ще се върнат отново в офиса. Връщането на много хора ще оживи околностите - в Сиатъл Amazon е един най-големите работодатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 17.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още