IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Broadcom и VMware удължават срока за финализиране на сделката си

Споразумението трябва да бъде завършено до 26 май

09:47 | 20.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Компанията за изчислителни облачни решения VMware и производителят на чипове Broadcom удължиха с 90 дни срока, в който трябва да завършат сливането си за 61 млрд. долара, сочат документи, подадени до регулаторите, предава Ройтерс.

Новата дата предполага, че споразумението ще бъде финализирано до 26 май, разкриват документите.

Сделката между Broadcom и VMware беше една от най-големите, обявени през 2022 г., отбелязвайки опита на производителя на чипове да диверсифицира бизнеса си, насочвайки се към сегмента с корпоративен софтуер.

Ходът на Broadcom беше направен в момент, в който регулаторите по света засилват контрола върху сделките на технологичните гиганти.

Британският регулатор на конкуренцията през януари заяви, че е започнал първата фаза от разследването на сделката, докато антитръстовите регулатори в Европейския съюз през февруари подновиха своето разследване и ще вземат решение до 7 юни дали да разрешат споразумението, или да го блокират.

Говорител на Broadcom коментира, че е обичайно при сделки от такъв мащаб да има удължаване на срока за завършването им.

„Продължаваме да бележим напредък с регулаторите по света и ще продължим да очакваме трансакцията да бъде финализирана през фискалната 2023 г. на Broadcom”, коментира говорителят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 20.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още