IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google поиска от част от служителите си да започнат да споделят бюра

Компанията свива ползваните от нея офис пространства

13:21 | 23.02.23 г.
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg
Снимка: Marlena Sloss/Bloomberg

Google моли служителите на облачния си бизнес и партньорите си да споделят бюратата и да разпределят дните си в офиса със свои колеги от следващото тримесечие. Като причина за това се изтъква ефективното използване на имотите на компанията, пише CNBC.

Новият модел за споделяне на бюра ще бъде приложен за петте най-големи локации в САЩ на Google Cloud – Къркланд, Вашингтон, Ню Йорк, Сан Франциско, Сиатъл и Сънивейл, Калифорния. Това се случва, така че компанията да „може да продължи да инвестира в растежа на Cloud“, сочи вътрешен документ, споделен със служителите, който е разгледан от CNBC. Някои сгради ще бъдат освободени, разкрива още текстът.

„Повечето служители на Google сега ще споделят едно бюро с още един служител на Google“, гласи вътрешният документ, като отбелязва, че се очаква служителите да идват в офиса в ралзични дни, така че да не са на едно бюро в един и същи ден.

Документът, включващ Често задавани въпроси (FAQ), казва още, че мениджърите са нарекли новите правила „Cloud Office Evolution”, или CLOE, което описват като „комбиниране на най-доброто от сътрудничеството преди пандемията и гъвкавостта“ на хибридната работа.

Новият план за работното пространство не е временна пилотна програма. „Това в крайна сметка ще доведе до по-ефективно използване на нашето пространство“, пише в документа.

Освен това Google е използвала вътрешни данни за връщането на служителите в офисите, за да вземе решението. В допълнение към по-бавното завръщане в офиса, компанията забави наемането на кадри и съкрати 11 хил. служители през януари.

В платформата Memegen на гиганта вече се появиха мемета, които се шегуват с промените.

Всичко това се случва в момент, в който Google намалява участието си на пазара на имоти, докато прави големи съкращения на разходите. Въпреки това компанията не е уточнила в кои региони или сгради планира да свие операциите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 23.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още