IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn разширява дейността си в Индия

Компанията планира нова инвестиция за 1,6 млрд. долара в страната

16:26 | 27.11.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Компанията, произвеждаща iPhone за Apple - Hon Hai Precision Industry Co., планира да разшири дейността си в Индия с нова инвестиция за 50 млрд. тайв. долара (1,6 млрд. щатски долара) в строителни проекти, съобщава Bloomberg.

Обявлението, направено чрез документи, подадени към борсата в Тайван в понеделник, не предоставя допълнителна информация. В него се казва, че инвестицията е за „оперативни нужди“. Говорител на компанията е отказал да съобщи къде ще бъдат тези нови съоръжения или какво ще изградят.

Новината излиза, докато Hon Hai, известна още като Foxconn, и други тайвански производители на електроника продължават да диверсифицират бизнесите си отвъд Китай, докато напрежението между Вашингтон и Пекин расте.

Около половината от приходите на Foxconn идва от бизнеса ѝ с Apple. Компанията произвежда смартфони iPhone и други продукти в Индия от няколко години, включително последния iPhone 15. През септември представител на Foxconn в Индия заяви в LinkedIn, че тайванската компания планира да удвои размера на бизнеса си в южноазиатската държава.

Правителството на индийския щат Карнатака през август обяви, че Foxconn планира да инвестира 600 млн. долара върху две фабрики за компоненти в южноиндийския щат. Това включва завод, който ще произвежда външни части за iPhone, и фабрика за производство на полупроводниково оборудване, която ще оперира с Applied Materials, каза правителството по това време.

Тези два проекта са в допълнение към съоръжението на стойност 700 млн. долара, което Foxconn иска да построи върху площ от 121 хектара близо до летището в Бенгалуру, столицата на Карнатака, съобщи Bloomberg News по-рано. Този завод вероятно ще сглобява iPhone.

За момента не е ясно дали последното съобщение за инвестиция обхваща тези проекти или допълнителни.

Foxconn вече управлява девет производствени кампуса и повече от 30 фабрики, в които работят десетки хиляди хора в Индия, където генерира около 10 млрд. долара приходи годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 27.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още