IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансираният от Microsoft стартъп Rubrik се насочва към IPO

Компанията планира да подаде документи за листване още следващата седмица, твърдят източници на Bloomberg

13:37 | 29.03.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P
Снимка: Bloomberg L.P

Стартъпът за облачни технологии и сигурност на данните Rubrik, която получи финансиране от Microsoft, планира още следващата седмица да подаде документи за първично публично предлагане (IPO), твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Подробностите за плановете на компанията, включително кога ще се състои IPO-то, могат да се променят, допълват източниците, които са пожелали да останат анонимни. Говорител на базираната в Пало Алто, щата Калифорния, Rubrik е отказал да коментира.

Подаването на документите прави Rubrik поредната компания, която планира да стане публична след успешното IPO на социалната мрежа Reddit и на компанията за свързаност на чипове Astera Labs този месец. И двете компании отговориха или надминаха целите си за IPO-то, а след това записаха ръст в първия си ден на борсата. Фирмата за софтуер за дигитален маркетинг Ibotta и дилърът на суровини Marex Group са сред компаниите, които през последната седмица подадоха документи за листване.

Rubrik работи по плановете си за IPO с Goldman Sachs Group, Barklays и Citigroup, писа през септември Bloomberg. Според медията компанията ще се опита да набере между 500 млн. и 700 млн. долара в рамките на листването на акциите си.

Microsoft направи дялова инвестиция в Rubrik през 2021 г. в рамките на кръг на финансиране, който оцени стартъпа на 4 млрд. долара, сочат данни на PitchBook. Rubrik, сред чиито инвеститори попадат Bain Capital Ventures, Lightspeed Venture Partners, Greylock Partners и Khosla Ventures, е набрала общо 1,18 млрд. долара, допълва PitchBook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 29.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още