IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски: ЕС не трябва да е "супермаркет" за богатите руснаци

Предложението не се отнася за тези, обърнали се срещу политиките на руския президент Владимир Путин, уточни украинският държавен глава

10:25 | 13.08.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Украинският президент Володомир Зеленски отправи нов апел към Европейския съюз (ЕС) да забрани визите за руски граждани, което ще възпре превръщането на блока в "супермаркет", отворен за всеки, желаещ да взеле, пише Ройтерс.

Зеленски уточни, че предложението му не се отнася за руснаци, които търсят помощ, като са поставили под риск свободата или живота си, опълчвайки се на руския държавен глава Владимир Путин и водената от него политика.

"Трябва да има гаранции, че руските убийци или съучастници в държавния терор не използват визи от Шенген", каза Зеленски късно в петък.

"На второ място, не трябва да унищожаваме самата идея на Европа - нашите общи европейски ценности. Следователно Европа не трябва да бъде превръщана в супермаркет, където не е важно кой влиза и където основното е, че хората просто плащат за своите стоки", каза още украинският държавен глава.

Предложението тепърва трябва да спечели подкрепата на големите играчи на Стария континент, но Зеленски каза, че е трогнат от подкрепата от прибалтийските държави, Чехия и Финландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Р?мператоръ
преди 1 година
До: Р?РРРСРСРСС ... доста нагло. Много ми се ще не да го взривят, но да го спипат... има да му се радваме в Тубата как скимти като паленце: "Ахмат - Сила" и се моли за пощада. Да видим какво ще прави ЕС и ако настъпи мотиката - как ще обясняват на собствените си граждани: защо пускат в Европа дивите пълчища от третият свят: религиозни фанатици, колaчи и изнасилвачи на бели европейци, ама не пускат руснаците, които са културен народ и се държат като такъв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Р?мператоръ
преди 1 година
Укpoпонaцистката дрeбна отрeпка всеки ден затъва все повече и повече и се самоизобличава... именно като нaци. Него не го интересуват някакви дреболии като "човешки права", равенство пред законите и недопустимост на вменяването на колективна вина на цял народ, все неща, които са основополагащи в съвременното международно право. Не се замисля, че на хората в ЕС им е писнало не от руснаците, но от неговите укpoподивaци. Да нарича цял народ "убийци" е нарушение именно на европейските ценности, а и..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
mr. Yoda
преди 1 година
Control, control, you must learn control! (Yoda) Контрол, контрол, трябва да се научите на контрол!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 8
Импeраторът
преди 1 година
До: aldyКЕЛЕШников толкова много им писва, че ще започнат най-накрая да пращат наистина оръжие на украинците. Не само линейки и каски. Толкова много ги е страх от студената и гладна зима, че ще има още санкции срещу ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 9
aldy
преди 1 година
Тоя нередовен индивид не спря да хули и обвинява юропейците. На тях взе да им писва от неумерените претенции и искания на смеш.кото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още