IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоинвестициите на Siemens са спестили 317 млн. тона вредни емисии през 2011 г.

С решенията от екологичното си портфолио компанията е генерирала приходи за 29,9 милиарда евро през 2011 г.

15:53 | 03.05.12 г.
Екоинвестициите на Siemens са спестили 317 млн. тона вредни емисии през 2011 г.

Въведените през миналата година продукти и технологични решения от екологичното портфолио на Siemens са довели до спестяване на 317 млн. тона въглероден диоксид, съобщиха от пресофиса на германския концерн.

Спестените количества се равняват на всички комбинирани емисии, изхвърляни в атмосферата годишно от осемте големи града Токио, Хонконг, Сингапур, Делхи, Истанбул, Берлин, Лондон и Ню Йорк.

С решенията от екологичното си портфолио компанията е генерирала приходи за 29,9 милиарда евро през 2011 г., се посочва в съобщението.

Сред енергоспестяващите разработки са въведените модерни технологии за сградна автоматизация, разработени oт сектор „Инфраструктура и градове“ на компанията

Друг пример за ефективен екологичен проект на Siemens е и електрическо оборудване за модерно съоръжение в основния завод на SEAT в испанския град Марторел. Компанията е разработила продукти и високотехнологични решения, осигуряващи основен енергиен източник за целия цикъл от производство, довели до повишаване на ефективността.

Друг пример за приноса на Siemens за опазването на околната среда е и инсталираната модерна газова турбина в една от новите южнокорейски електроцентрали, в резултат на което въглеродните емисии са намалени със 140 хил. тона спрямо използваните стари електроцентрали с комбиниран цикъл на производство.

С внедрения скенер за магнитно-резонансна томография Siemens е дала пример и за това как енергийната ефективност може да намали разходите в областта на здравеопазването. Скенерът харчи средно 20% по-малко енергия за пациент от предишните технологични устройства, използвани за медицинските наблюдения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още